Безсполучникове складне речення в образному контурі української народної загадки (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2017)
У статті досліджено українську загадку як своєрідний вид народної творчості, який через вербалізовані національно-культурні стереотипи відображає етнічне «Я» українців. У структурі загадки виокремлено дві частини – образну (описову) і відповідь. Акцентовано на тому, що найчисленнішим серед усіх різновидів складних речень в образній частині загадки є тип конструкцій із безсполучниковим зв’язком. Вони представлені всіма структурними різновидами, серед яких найчастотнішими є структури із зіставним значенням.
Keywords: фольклор; усна народна творчість; українська народна загадка; безсполучникове складне речення; образна частина загадки