Компоненти навчання англійської лексики в авіаційному ВНЗ (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2018)
У статті розглянуто питання навчання англійської лексики студентів авіаційних вищих навчальних закладів. Виокремлено низку теоретичних та концептуальних ідей, що лягли в основу розробки компонентної структури навчання лексики. Увагу зосереджено на визначенні компонентів навчання лексики майбутніх авіаційних фахівців з урахуванням наявності процесів опосередкованого та цілеспрямованого вивчення студентами нових слів. Проаналізовано чотири компоненти, а саме: систематизоване свідоме навчання спеціально відібраних лексичних одиниць; розширення мовного досвіду студентів; навчання студентів стратегій вивчення лексичних одиниць; розвиток лексичної свідомості.
Keywords: іншомовна авіаційна лексика; навчання лексики; вивчення лексичних одиниць; компоненти навчання лексики