Способи перекладу термінів українською мовою з англійської (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2018)
У статті з’ясовано особливості перекладу безеквівалентних термінів українською мовою. Узагальнено визначення поняття «термін» у лінгвістиці, виокремлено спільні риси у визначеннях поняття різними науковцями, окреслено основні характеристики терміна. Розглянуто способи перекладу англійських термінів українською мовою та визначено особливості кожного. Особливу увагу приділено перекладу багатокомпонентних термінів та визначено основні етапи їх перекладу (аналітичний та синтетичний); розглянуто основні причини неправильного перекладу, надано поради щодо їх усунення.
Keywords: безеквівалентні терміни; абсолютний та відносний еквівалент; запозичення; транскодування; калькування; описовий переклад; інверсія