Поетика густативів у повісті Марії Матіос «Кулінарні фіґлі» (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2017)
У статті проаналізовано специфіку використання густативної лексики для презентації багатющої національної кухні в повісті М. Матіос «Кулінарні фіґлі». З’ясовано, що у творі широко вживаються такі групи лексем, як-от: глютонічні топоси, інструментативи, лексеми-номени. Густативна лексика в повісті «Кулінарні фіґлі» виконує функції розвитку уяви реципієнта, збудження апетиту, сприяє максимальній візуалізації страв національної кухні.
Keywords: густативи; лексеми; поетика; функції