Літературний дискурс і кінодискурс у системі арт-дискурсу (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2017)
У статті розглянуто арт-дискурс, що є основним із різновидів дискурсу, співвідносних із мистецтвом, до сфери якого входять літературний дискурс, музичний дискурс, дискурс образотворчого мистецтва, модельний дискурс тощо. Оскільки арт-дискурс відображає сучасні явища за допомогою мовних засобів і становить як зв’язний текст, що інтерпретує об’єкт мистецтва разом з екстралінгвальними факторами, так і комунікативну діяльність, де мають бути  відправник й отримувач інформації, то до різновидів арт-дискурсу уналежнено не тільки літературний дискурс, але й кінодискурс.
Keywords: літературний дискурс; кінодискурс; арт-дискурс; дискурс-аналіз