Фонетичний аналіз виявів «золотої» пропорції в юкстапозитах (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2017)
У статті розроблено основні положення теорії гармонійної побудови юкстапозитів в українській мові на засадах концепції «золотої» пропорції. Висунуто гіпотезу про їхню гармонійність на фонетичному рівні. Запропоновано оцінювати гармонійну побудову згаданих складних номінацій за допомогою лінгвоінформаційного підходу. Установлено особливості гармонійної побудови юкстапозитів
Keywords: «золота» пропорція; лінгво-інформаційний підхід; фонетичний рівень, юкстапозити; гармонійна побудова