Сутність комунікативного міжособистісного конфлікту за даними соціолінгвістичного опитування (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2017)
У статті проаналізовано результати соціолінгвістичного опитування, проведеного для вирізнення й диференціації засобів мови, які реалізують сталі навички українців у конфліктному спілкуванні з різними опонентами. За даними відповідей респондентів з’ясовано, що конфліктна комунікація може бути зреалізована стилістично маркованими й немаркованими знаками мови залежно від спрямованості на контакт із близьким / чужим, офіційним / неофіційним опонентом, на дотримання українських лінгвокультурних норм.
Keywords: соціолінгвістичне опитування; конфліктне спілкування; стилістично марковані та немарковані знаки мови; лінгвокультура