Емотивний аспект мови й мовлення (на матеріалі сучасної білоруської мови) (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2017)
У статті висвітлено актуальні питання лінгвістики емоцій як одного з провідних напрямів у сучасному мовознавстві. Емотивність репрезентовано як функціонально-семантичну категорію, що має польову структуру. На матеріалі сучасної білоруської мови представлено опис лексичних і синтаксичних мовних і мовленнєвих емотивів.
Keywords: лінгвістика емоцій; емотіологія; категорія емотивності; емотив; лексичний емотив; синтаксичний емотив