Типологія прецедентних релігійних феноменів, репрезентованих у художній прозі Василя Шкляра (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2017)
У запропонованій статті висвітлено типологійні характеристики прецедентних релігійних феноменів, ужитих у різножанрових прозових творах В. Шкляра. Зосереджено увагу на тому, що розглядувані мовні одиниці активно представлені в усіх проаналізованих романах. Виокремлено прецедентні релігійні імена, висловлення, тексти і ситуації, які належать до універсально і соціумно прецедентних, використані в «канонічній формі», тобто не зазнали трансформації, вживаються переважно як немарковані фрагменти текстів релігійного змісту.
Keywords: прецедентний релігійний феномен; рівень прецедентності; форма вербалізації; трансформація