Прийоми мовної гри в американському гумористичному дискурсі (на матеріалі ситкому “Scrubs”) (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2017)
Статтю присвячено вивченню прийомів мовної гри в гумористичному дискурсі. Автори розглядають поняття гумористичного дискурсу, визначають роль мовної гри в його структурі та вивчають засоби досягнення гумористичного ефекту на матеріалі популярного американського ситкому “Scrubs”. Досліджено прийоми мовної гри на фонетичному (протеза, ономатопея, рифма), словотвірному (контамінація, суфіксація, абревіація), лексичному (метафора, епітет, гіпербола, каламбур, алогізм, антономазія, перифраз, лексичний повтор) і синтаксичному (синтаксичний повтор, риторичне питання, парцеляція) мовних рівнях.
Keywords: мовна гра; прийом мовної гри; гумористичий дискурс; ситком “Scrubs”; гумористичний ефект; мовний рівень