Концепт згода: універсалія моделі злагодженого спілкування (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2018)
У статті акцентовано увагу на широкому витлумаченні концепту згода, який репрезентує етичні уявлення індивідів про злагоджену комунікацію та належить до важливих характеристик їхньої поведінки в суспільстві. На підставі аналізу словникових дефініцій зроблено висновок, що у змістовій структурі концепту згода визначаються етимологічно успадковані й сучасні потрактування. З’ясовано, що перші ґрунтовані на логіко-філософських та етичних категоріях; другі засвідчують прагматичні установки сьогоденної етномовної свідомості українців.
Keywords: концепт згода; злагоджене спілкування; етимологічна та сучасна лінгвоспецифіка