Крылатыя выразы з Бібліі ў беларускай мове (лексікаграфічны аспект) (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2018)
У статті визначено принципи системного й комплексного лінгвістичного опису крилатих виразів з Біблії, уживаних у сучасній білоруській літературній мові, у спеціальному нормативному довіднику (тлумачному словнику з етимологічним коментарем й еквівалентами в російській мові). Розроблено зразок словникової статті, що містить зони кодифікації форми крилатого вислову, його стилістичної й еспресивної характеристики, етимологічного аналізу, біблійного контексту, лінгвістичного та лінгвокультурного коментаря, пояснення значення і ситуації застосування, ілюстрації використання, еквівалента в російській мові.
Keywords: Біблія; білоруська мова; крилате слово; словник; норма літературна; етимологія; зіставлення; еквівалент; російська мова