Феномен “духовність” і мовна освіта (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2018)
У статті розглянуто феномен “духовність” як основу людського буття, моралі, презентованої прагненням людини до істини, любові, толерантності, поваги до навколишніх. Указано на необхідність тісного взаємозв’язку означеного явища з освітою загалом і навчанням української мови зокрема. Проаналізовано навчально-методичний супровід у контексті досліджуваної філософської та лінгводидактичної категорії. Подано ілюстративний матеріал для формування духовно багатої мовної особистості. Акцентовано на біблійних текстах, які доцільно використовувати під час навчання української мови.
Keywords: феномен “духовність”; біблійні тексти; мовна освіта; духовна особистість; ключові та предметні компетентності