Особливості функціонування глютонічних найменувань у жіночому романі Лариси Денисенко “Кавовий присмак кориці” (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2019)
У статті досліджено поліаспектне явище глютонії, розкрито зміст поняття “глютонім”, окреслено структурно-семантичні й лінгвокультурні особливості глютонічних найменувань, репрезентованих у романі Лариси Денисенко “Кавовий присмак кориці”. Установлено особливості функціонування ядерної та периферійної зони глютонімів, з’ясовано, що однокомпонентні й багатокомпонентні найменування різняться за своїм складом і походженням, мають в основі диференційні мотивувальні ознаки. Визначено та описано основні типи багатокомпонентних номенів, більшість із яких становить двоскладні іменниково-прикметникові словосполученя.
Keywords: глютонічний дискурс; глютонім; глютонія; назви страв