Навчання іноземних мов на крос-культурній основі: прикладний аспект (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2019)
У статті порушено проблему навчання іноземних мов (українська, англійська, німецька, іврит) на крос-культурній основі. Обґрунтовано доцільність використання крос-культурного компонента як важливого чинника в оволодінні іноземними мовами, оскільки різноманіття культур у світі – важливий крок до духовного взаємозбагачення етносів, що водночас може спричинити непорозуміння між представниками тієї чи тієї культури. Розроблено методичні рекомендації, завдання, вправи, виконання яких сприятиме формуванню крос-культурної компетентності представників різних етнічних груп під час навчання іноземних мов.
Keywords: крос-культурний складник; навчання іноземних мов; англійська мова; німецька мова; українська мова як іноземна; іврит; система завдань і вправ