ВПЛИВ СТАНДАРТНОГО ОБСЯГУ ТА РІЗНОМАНІТНИХ ФІЗИЧНИХ ВПРАВ НА ПРАЦЕЗДАТНІСТЬ ОРГАНІЗМУ МОЛОДИХ СЕРЕДНЬОВІКІВ ЗАЛЕЖНО ВІД КЛІМАТИЧНИХ УМОВ - Юсупов, І. Ю.; Корчинський, М. М. (Pedagogy of Higher and Secondary Education, 2012)
У статті розроблено прийоми комплексного використання фізичного навантаження для підвищення працездатності організму бігунів. Ураховано загальний обсяг легкоатлетичних і силових вправ, спрямованих на розвиток рухових якостей і функціональних систем бігунів на середні й довгі дистанції різної спортивної класифікації від 15 до 20 років по періодах тренування. Ключові слова: загальна концепція, тренування, потреба кисню, витрати теплоенергії, фізична працездатність. The novelty of work is determined by some receptions of the physical loading complex use that are developed for the runners organisms capacity increasing. The general volume of track-and-field and power exercises, for the development of motive qualities and functional systems of runners on middle and long distances of different sport classification from 15 to 20 years periods of training are taken into account. Key words: general conception, training, oxygen necessity, heat energy, physical capacity.