Професійна підготовка баяністів-акордеоністів в сербських музичних школах академічно-народного типу - Ustymenko-Kosorich Оlena (Pedagogy of Higher and Secondary Education, 2015)
Устименко-Косоріч О. А. Професійна підготовка баяністів-акордеоністів в сербських музичних школах академічно-народного типу. У статті проаналізовано професійна підготовка баяністів-акордеоністів сербської школи академічно-народного типу за двома освітніми напрямами професіонал/аматор, які презентують прогресивну освітню систему, що реалізовує двоєдину біфункціональну програму – виховання компетентного фахівця суспільно-національного призначення (аматора) та потенційного виконавця «Високого мистецтва» засобами «узагальнення через жанр».