QUALIMETRIC POTENTIAL OF MONITORING OF STUDENT ACHIEVEMENTS OF STUDENTS IN PSYCHOLOGICAL AND PEDAGOGICAL DISCIPLINES (Pedagogy of Higher and Secondary Education, 2022)
Розглянуто концептуальні основи моніторингу в освіті. Обґрунтовано необхідність виділення нового типу моніторингу – кваліметричного – як способу і технології діагностики, оцінки і менеджменту якості вищої освіти на прикладі вивчення психолого-педагогічних дисциплін. Розкрито ознаки, притаманні для кваліметричного моніторингу. Зроблено висновок, що об’єктивна діагностика якості вищої професійної освіти можлива завдяки багаторівневому кваліметричному моніторингу, що передбачає накопичення і аналіз статистичних  результатів про якість навчальних досягнень студентів.
Keywords: pedagogical testing; monitoring of quality of educational achievements