ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИЙ ТА ЕМОЦІЙНИЙ РОЗВИТОК УЧНІВ ЗАГАЛЬНООСВІТНІХ ШКІЛ У ПРОЦЕСІ КРАЄЗНАВЧОЇ РОБОТИ (Pedagogy of Higher and Secondary Education, 2012)
У статті проаналізовано можливості шкільного краєзнавства у гармонізації емоційного та інтелектуального розвитку учнів загальноосвітніх шкіл. З’ясовано, що через взаємодію з довкіллям у дітей відбувається процес формування наочного, конкретно-образного та  абстрактного мислення.Ключові слова: краєзнавча робота, загальноосвітня школа, розвиток учнів.In the article possibilities of school study of a particular region are analysed in harmonization of emotional and intellectual development of students of general schools. It was found out that through cooperating with an environment for children a forming process goes evident, concretely-vivid and  abstract thought.Key words: regional work, general school, development of students.
Keywords: regional work; general school; development of students