(untitled) (Педагогіка вищої та середньої школи, 2012)
Мальченко С. Л., Різніченко T.O. Використання фотометричних даних на лабораторній роботі з астрономії. У статті доведено необхідність проведення лабораторних робіт з астрономії та подано розробку лабораторної роботи з теми «Фотометричне дослідження зір у зоряних скупченнях». Мета лабораторної роботи: використовуючи фотометричні дані із системи каталогів Aladin, дослідити зоряні скупчення на наявність змінних зір та «зір фону».