(untitled) (Педагогіка вищої та середньої школи, 2012)
Міщенко О. М. Європейські тенденції в розвитку освіти дорослих. У статті охарактеризовано міжнародні тенденції розвитку освіти дорослих – на категоріальному, практичному, історико-педагогічному рівнях. Розкрито роль освіти дорослих у забезпеченні позитивних змін суспільного життя; наголошено на важливості проведення порівняльних досліджень у галузі освіти дорослих.