(untitled) (Педагогіка вищої та середньої школи, 2012)
Поліщук Г. П. Філософсько-епістемологічне поняття науковості методів пізнання та їх педагогічне відображення. У статті розглянуто загальні підходи до методу як наукового поняття у структурі пізнавального процесу. Поява науково обґрунтованих методів пізнання (створення методології як системи принципів і способів організації та побудови теоретичної і практичної діяльності) – це результат творчих здобутків мислителів різних часів, епох, народів. У їх доробку – визначення характеру методу, його підґрунтя та функцій.