(untitled) (Педагогіка вищої та середньої школи, 2012)
Калюжна Т. Г. Ціннісні пріоритети вчителя та освіти. У статті розглянуто ціннісні пріоритети сучасного педагога, визначено основи педагогічної аксіології як базису ціннісної освіти. З’ясовано, що нова модель української педагогічної освіти повинна грунтуватися на українських національних традиціях, надбаннях вітчизняної педагогіки та критично осмисленому досвіді зарубіжжя.