(untitled) (Педагогіка вищої та середньої школи, 2012)
Чеботарьова І. В. Формування в майбутнього фахівця нового світосприйняття на основі синергетичного підходу. У статті охарактеризовано негативний вплив населення планети на біосферу, що зумовлює виникнення глобальних проблем людства. Доведено, що синергетика як міждисциплінарне вчення дає можливість формувати в людині новий погляд на світ, на себе. Це наука, що об’єднує фахівців з різних галузей знань для спільного вирішення проблем на духовно-моральній основі.