(untitled) (Педагогіка вищої та середньої школи, 2018)
Грунтова Т. В., Єчкало Ю. В., Стрюк А. М., Пікільняк А. В. Інструменти доповненої реальності у навчанні фізики у закладах вищої технічної освіти. Мета дослідження: дослідження спрямоване на теоретичне обґрунтування застосування технології доповненої реальності та її особливості у вищих технічних закладах освіти. Завдання дослідження: дослідження полягає у вирішенні проблем визначення ролі та місця технології в навчальному процесі та можливого її застосування у навчанні фізики. Об’єкт дослідження: навчання фізики студентам вищих технічних закладах освіти. Предмет дослідження: технологія доповненої реальності як складова навчального процесу у вищих закладах освіти. Використані методи дослідження: теоретичні методи включають аналіз наукової та методичної літератури; емпіричні методи включають вивчення та спостереження навчального процесу. Результати досліджень: аналіз наукових публікацій дозволяє визначити поняття доповненої реальності; запропоновано застосування об’єктів доповненої реальності під час лабораторних робіт з фізики. Основні висновки: впровадження технології доповненої реальності у навчальному процесі у вищих технічних закладах освіти підвищує ефективність навчання, сприяє навчанню та пізнавальній діяльності студентів, покращує якість засвоєння знань, провокує інтерес до предмету, сприяє розвитку дослідницьких навичок та компетентності особистості майбутнього фахівця.