(untitled) (Педагогіка вищої та середньої школи, 2021)
Стаття розглядає загальні підходи до методу як наукового поняття у структурі пізнавального процесу. Поява науково обґрунтованих методів пізнання (створення методології як системи принципів і способів організації та побудови теоретичної і практичної діяльності) — це результат творчих здобутків мислителів різних часів, епох, народів. У їх доробку — визначення характеру методу, його підґрунття та функцій.