(untitled) (Педагогіка вищої та середньої школи, 2011)
Готовність майбутнього викладача геогарфії до досліднтіької діяльності визначається як фахова компетентність, яку характеризують уміння: здійснювати пошук, накопичувати й обробляти наукову інфориацію, володіти методологічним апаратом дослідження, визначати стан проблеми, володіти теоретичними, емпіричним, статистичними та іншими методами дослідження, визначати результативність дослідницької роботи, впроваджувати результати дослідження у навчальний процес.