(untitled) (Педагогіка вищої та середньої школи, 2022)
Досліджено основні засади формування поняття «творчість». Вивчено сутність поняття творчої активності учителя музики як важливого компонента педагогічного процесу. Розглянуто нові наукові підходи в дослідженні професійного розвитку вчителя та підвищенні рівня його творчої діяльності. З’ясовано, що провідним мотивом, рушійною силою музично-творчої діяльності виступає інтерес до музичного мистецтва як сукупність інтелектуальних, соціальних та вольових процесів особистості, які зумовлюють творчу активність як дієву потребу в сприйманні та осмисленні музики, прагнень до самостійного вираження почуттів та думок в індивідуальній формі їх утілення.