(untitled) (Педагогіка вищої та середньої школи, 2022)
Досліджено умови організації проблемного навчання на основі задачного підходу. Визначено, що однією з основних функцій проблемно-пошукових методів є формування у студентів самостійного мислення, готовності до творчої діяльності. Висунуто пропозиції для ефективного розвитку мислення в процесі навчання використовувати систему навчально-пізнавальних задач. Розкрито сутність задачного підходу до дослідження і побудови педагогічної діяльності. Виявлено чинники ефективної організації проблемного навчання. З’ясовано, що на основі задачного підходу під час вирішення проблемних ситуацій наявні у студентів знання виявляються в повній мірі, що сприяє підвищенню якості знань.