(untitled) (Педагогіка вищої та середньої школи, 2022)
Проаналізовано поняття «критерій» в науковій літературі. Виокремлено покомпонентні критерії та якісні показники, які відображають зміст і динамічні характеристики сформованості професійної компетентності майбутнього учителя філологічних дисциплін. Охарактеризовано рівні професійної компетентності: репродуктивний рівень, продуктивний рівень, творчий рівень. Визначені параметри диференційованих рівнів.