(untitled) (Педагогіка вищої та середньої школи, 2022)
Проаналізовано соціально-психологічний та конструктивний підходи до розгляду сутності та структури конфліктологічної компетентності спеціаліста. Розроблено та теоретично обґрунтовано модель конфліктологічної компетентності майбутнього вчителя, яка представлена як єдність структурної та процесуальної складових. Виділено критерії її розвитку. Виявлено особистісно-професійні якості, що здійснюють позитивний вплив на розвиток конфліктологічної компетентності майбутнього учителя.