(untitled) (Педагогіка вищої та середньої школи, 2022)
Розглянуто проблему опанування стилістичних норм у процесі формування мовної особистості. З’ясовано лінгводидактичний аспект під час засвоєння знань із фоностилістики, зокрема ритмо-інтонаційної будови мовлення, звукової будови висловлювання. Зроблено висновок, що ознаки стилів, а звідси, й відмінності між ними школярі можуть засвоїти лише тоді, коли вивчення різних рівнів мовних явищ буде спрямоване у стилістичному аспекті і проводитиметься на текстовій основі.