(untitled) (Педагогіка вищої та середньої школи, 2010)
Обґрунтовано доцільність використання компетентнісного підходу під час використання класичної електродинаміки. Досліджено поняття «компетентність» і «компетенція». Проаналізовано професійну компетентність педагога. Описано особливості проведення дослідження рівня викладання розділів електродинаміки вчителями шкіл міста Кривий Ріг та Криворізького району. Визначено основні труднощі, які відчувають педагоги під час викладання цього курсу. Запропоновано вдосконалити побудову навчального процесу з класичної електродинаміки з урахуванням вихідних фундаментальних фізичних дисциплін й перебудувати зміст розділу «Класична електродинаміка» курсу теоретичної фізики для студентів ВНЗ на засадах генералізації знань навколо принципу відносності та поняття електромагнітного поля.