(untitled) (Педагогіка вищої та середньої школи, 2022)
Висвітлено різні підходи до поняття «ділова гра». Представлено результати педагогічного експерименту з використання ділових ігор на уроках географії як засобу розвитку пізнавального інтересу учнів. За результатами спостережень виявлено, що знання засвоюються набагато краще, якщо вони спонукають учнів зацікавитися, пізнати їх сутність. Обґрунтовано, що ділова гра як метод навчання має всі якості, щоб активно формувати пізнавальний інтерес. Окреслено умови, за яких пізнавальний інтерес буде формуватися засобом ділових ігор.