(untitled) (Педагогіка вищої та середньої школи, 2022)
Обґрунтовано створення моделі процесу формування професійної мобільності майбутніх кваліфікованих робітників у професійно-технічному навчальному закладі. Розроблено систему роботи професійно-технічного навчального закладу по формуванню професійно мобільного кваліфікованого робітника. Зроблено висновок, що кваліфікований робітник повинен уміти творчо мислити, самостійно вирішувати складні проблеми в сфері професійної діяльності, адаптуватися до нових знань і технологій, удосконалювати свою кваліфікацію.