(untitled) (Педагогіка вищої та середньої школи, 2022)
Проаналізовано передумови і засади розвитку діалогічного підходу в роботах видатних українських психологів, зокрема Г. Костюка, С. Максименка, Г. Балла, Н. Чепелєвої, М. Боришевського, які заклали фундамент психології діалогу у вітчизняній науці. Визначено, що розвиток уявлень про психологію діалогу в українській психологічній науці пов’язаний з двома напрямами досліджень – діяльнісно-генетичною стратегією (наукова школа Г. Костюка) та вчинково-онтологічною стратегією (наукова школа В. Роменца).