(untitled) (Педагогіка вищої та середньої школи, 2022)
Розглянуто проблему підвищення результативності навчального процесу ВНЗ шляхом розвитку саморегуляції діяльності. Висвітлено аспекти покращення навчальної і професійної діяльності студента із врахуванням прийняття участі в цьому процесі здатності до саморегуляції. Розкрито особливості відносин викладача і студентів у педагогічному процесі в умовах рефлексивної діяльності. Зроблено висновок, що рефлексивний характер навчального процесу та звернення до саморегуляції діяльності стає важливою якістю взаємодії викладача і студентів, підвищує мотивацію і результативність навчання.