(untitled) (Педагогіка вищої та середньої школи, 2022)
Розглянуто питання професійного самовизначення підлітків. Експериментально досліджено взаємозалежність акцентуації характеру і професійних уподобань підлітків. За результатами емпіричних досліджень визначено, що для кожного типу акцентуації характерні певні професійні переваги при виборі професій, що підтверджують висунуту авторами гіпотезу про існування взаємозалежності акцентуації характеру та професійних уподобань підлітків.