(untitled) (Педагогіка вищої та середньої школи, 2022)
Проаналізовано компоненти соціально-психологічного потенціалу особистості старшокласників. Виявлено їх психологічні закономірності й встановлено їх вплив на розвиток особистості в юнацькому віці. Детально розглянуто поняття «соціально-психологічний потенціал». Обґрунтовано труднощі підлітків в прояві соціальної компетентності. Охарактеризовано базові потреби старшокласників, що дозволяє зрозуміти психологічні проблеми розвитку соціально-психологічного потенціалу.