(untitled) (Педагогіка вищої та середньої школи, 2022)
Проаналізовано проблему професійної ідентичності у дослідженнях українських психологів. Розкрито теоретичні, методологічні та практичні аспекти створення психодидактичних умов формування професійної ідентичності у студентів-психологів. Виділено три компоненти особистісного розвитку в ході професійної ідентифікації – професійний світогляд, наукова рефлексія, самозмінення. Апробовано креативні дидактичні засоби у ході викладання курсу «Історія психології». Доведено їх ефективність в контексті розвивального рефлексивного демократичного психологічного поля.