(untitled) (Педагогіка вищої та середньої школи, 2022)
За результатами досліджень, спостережень та спілкування з підлітками сільських шкіл було визначено рівень сформованості естетичної оцінки в учнів VII-IX класів. На підставі досліджень було виявлено найбільш відповідні дидактичні засоби, які позитивно сприяли розвитку естетичної оцінки підлітків сільської місцевості. Змодельовано дидактичні умови формування естетичної оцінки підлітків. Продемонстровано структуру естетичної оцінки, що включає естетичні переживання, когнітивну сферу, комунікативно-мотиваційну сферу. Рекомендовано використання комп’ютерної технології в розвитку естетичної оцінки підлітків.