(untitled) (Педагогіка вищої та середньої школи, 2022)
Досліджено рівень самооцінки здорового способу життя та здоров’я випускників загальноосвітніх шкіл міста Кривого Рогу. Виявлено низький рівень самоконтролю молоді за станом здоров’я, ігнорування принципів здорового способу життя. За результатами спостережень виявлено, що учні, хоча й оволоділи певними знаннями з проблем здорового способу життя, але більшість не застосовує їх в особистому житті. Запропоновано учителям та батькам учнів допомогти їм в оволодінні новим мисленням щодо формування потреби відповідати за власне здоров’я, здоровий спосіб життя.