(untitled) (Педагогіка вищої та середньої школи, 2022)
Розкрито питання стадій формування мотивів і потреб у студентів до фізичного самовдосконалення, цінностей здорового способу життя в контексті аксіологічного підходу в педагогічній науці. Наголошено на важливій ролі авторитету і позитивного прикладу, стилю поведінки педагога. Визначено орієнтири методичного забезпечення фізичного виховання у ВНЗ, які спрямовані на особистісне зростання кожного студента, диференціацію й індивідуалізацію робочих програм фізичного виховання й самовиховання.