(untitled) (Педагогіка вищої та середньої школи, 2022)
Проаналізовано здоров’язберігаючі технології на уроках української мови та літератури. Визначено умови для здорового розвитку дітей. Акцентовано особливу увагу на вивченні лінгвістичних казок у школі. Продемонстровано інсценування казки за допомогою арт-терапевтичного методу лялькотерапії. Доведено, що запропонована методика допомагає вчителеві залучити дітей до діалогу, вчить аналізувати усне мовлення, застосовувати граматичні правила. Розроблено методичні рекомендації з використання комплексу психолого-педагогічних технік і прямого та опосередкованого впливу на особливості емоційної зрілості підлітків.