(untitled) (Педагогіка вищої та середньої школи, 2022)
Розглянуто психокорекційну роботу з юнаками за напрямами: аксіологічний, інструментальний, мотиваційний, розвиваючий. Зосереджено увагу на розвиваючому напрямі, що забезпечує формування до кінця юнацького віку основних новоутворень, зокрема: его-ідентичності, статевої ідентичності. Визначено напрямки діяльності практичного психолога в корекції інтимно-особистісних проблем юнацтва. Запропоновано програму дослідження власної емоційної сфери, самоаналізу емоційних відношень, в якій важливим здобутком була проробка інтимних проблем підлітків.