(untitled) (Педагогіка вищої та середньої школи, 2006)
Стаття присвячена питанню внутрішньої трансформації музичної науки та навчальних курсів у сучасних умовах, коли в нових відношеннях "культурологізації" академічної музики та її теорії остання зближується із західноєвропейською традицією "музикології", тобто позааналітичного, фрагментарно-описового слова про музику, підбиваючи складні переорієнтування цінностей сучасного прикладного і художньо самодостатнього мистецтва.