(untitled) (Педагогіка вищої та середньої школи, 2022)
В статті розглядаються вимоги до вчителів малювання в народній освіті України XIX - початку X X століття. На основі аналізу/ нормативних документів доби простежується еволюція змісту підготовка відповідних кадрів для різних лапок тогочасної шкільної освіти.