(untitled) (Педагогіка вищої та середньої школи, 2012)
У статті висвітлюються основні аспекти сучасного психолого-педагогічного розуміння самостійної роботи студентів. Визначено її функції як системоутворювального компонента дидактичної інтенсифіації навчальної діяльності студентів. З’ясовано, що основними принципами побудови системи самостійних робіт як ефективного засобу дидактичної інтенсифікації навчальної діяльності студентів є принципи комплексності, варіативності й активності. Ключові слова: самостійна робота, системоутворювальний компонент, дидактична інтенсифікація, система самостійних робіт. The main aspects of modern psychological-and-pedagogical clarifying students’ independent work are illuminated in the article. Its functions as being a system-constructing component for the didactic intensification of students’ educational activities are defined. The main principles of constructing the system of independent works as the effective means for the didactic intensification of students’ educational activities are clarified: principles of integrity, variability and activity. Key words: independent work, didactic intensification, a system-constructing component, the system of independent works.