(untitled) (Педагогіка вищої та середньої школи, 2012)
У статті висвітлюється вплив мистецтва, зокрема художньої літератури, на процес формування особистості. Доведено, що художній образ є потужним засобом духовного виховання студентів під час професійної підготовки у ВНЗ. Ключові слова: мистецтво, художній образ, фахівець, модель поведінки. The article deals with the significant influence of art, particularly imaginative literature, on the process of formation of personality. The artistic image is proved to be a powerful means of spiritual upbringing of students in the process of professional preparation in the institutes of higher education. Key words: art, artistic image, specialist, behavioral pattern.