(untitled) (Педагогіка вищої та середньої школи, 2012)
У статті характеризуються мас-медіа та їхні основні функції у сучасному суспільстві; висвітлюються особливості виховного впливу засобів масової комунікації на дитину, позитивні та негативні сторони сприймання інформації через ЗМІ; наголошується на необхідності формування критичного ставлення до інформації та установки недостовірності побаченого чи почутого зі ЗМІ. Ключові слова: мас-медіа, вплив засобів масової комунікації, моральне виховання, інститут виховання. In the article we have characterized mass media and their main functions in contemporary society; shown the peculiarities of mass media educational influence on children, positive and negative aspects of information perception through mass media; emphasised the necessity of forming a critical attitude to information and unreliability of what is seen or heard from the screen. Key words: mass media, the influence of mass media, moral education, the institute of education.